Dinsdag 07-07-09

Aangezien we tot donderdag/vrijdag op het paspoort moeten wachten, hebben we besloten om bezienswaardigheden rond Bergen te bezoeken. De eerste route gaat naar het Hardanger fjord.


Rond half 10 rijden we weg van de camping, richting Nordheimsund. Vanaf daar naar het zuiden richting Torvikbygd. Daar steken we (voor het eerst deze vakantie) met een veerpont het Hardanger fjord over. Daarna begon het Grote Genieten!


De weg er naar toe was al mooi, maar de weg naar Utne is vele malen mooier. Kleine smalle wegen met super uitzichten. Haarspeldbochten, afgronden en (o, zo leuk) langs allemaal fruitbomen, vooral kers en appel. De kersen verkochten ze langs de weg en deze waren erg lekker!


We kregen te horen dat Marleen paspoort al in Bergen is. Dus direct maar even bellen met DHL om het definitieve adres door te geven. We passen de route ook direct maar even aan.We gaan bij Utne weer op de veerpont naar Kvanndal. We rijden terug langs het fjord naar Norheimsund en net voorbij deze plaats eten we wat en overnachten op een parkeerplaats van een oud restaurant. Het regent inmiddels.

03-07-09

Route 07-07-09

Afstand: 180 km
Duur: 8u 36min

Voor meer info zie www.GPSed.com
Download KML