Vrijdag 10-07-09

Week 1 zit erop!

Vanochtend wakker worden met uitzicht op sneeuw. Snel wat eten en dan naar buiten.
De kids vinden het erg leuk en scheppen en harken de sneeuw.

We rijden een stukje. Bij Lærdal drinken we koffie. We besluiten niet naar het zalmmuseum te gaan. De twee bronzen zalmen voor het museum is heerlijk speelmateriaal voor de kids. Genoeg zalm voor vandaag...

Van daaruit rijden we weer langs het fjord richting Øvre Årdal. Daar nemen we weer een witte weg op de kaart; smalle wegen, super uitzichten, veel klimmen en dalen. Erg mooi!

En dan staat er opeens een aftands bord Tolweg. Haha, grapje zekers.
Maar op het hoogste punt staat er dan wel degelijk een tolhuisje. We blijken op de Tindevegen te zitten met de een na hoogste berg (2405 m) van Noorwegen.

Onderweg maken we weer een stop dichtbij de piek van de berg. Met het hele gezin gaan we een mooie stapel stenen maken, die zie je hier immers overal. Dit valt vooral bij Lucas in de smaak. Die maakt nog meer 'torens'. Daarna even snel een sneeuwpop maken en dan gaan we weer verder.

Bij Skjolden gaan we aan het fjord staan om daar wat te eten en de kids spelen heerlijk in het water. Na het eten wachten totdat de kids slapen en vervolgen we onze reis door de Jostedalen richting de Jostedalesbreen gletsjer.
Aan het eind van de weg bij het plaatsje Bergset overnachten we op een parkeerplaats met nog twee campers en genieten van het uitzicht: de gletsjer.

03-07-09

Route 10-07-09

Afstand: 184 km
Duur: 11u 38min

Voor meer info zie www.GPSed.com
Download KML