Zaterdag 01-08-09

Augustus, oops, het einde komt in zicht.

We hebben de camper zo neergezet dat we vanuit het bed de Trollstigen kunnen bewonderen.
Na het ontbijt en het bewonderen van de omgeving is het gelukkig nog lekker vroeg. Hierdoor zijn we de massa voor en kunnen we op ons dooie gemak de 11 haarspeldbochten omhoog klimmen.
Onderweg stoppen we een paar keer om de omgeving te bekijken en wat foto's te schieten. De laatste stop is bovenaan de Trollstigen op een plateau met souvenirshops.
Lucas gaat zijn slaapje doen en daarna eten we wat.
Als we de camper uitkomen is het enorm druk.

We rijden weer verder, de weg wordt wat makkelijker en vlakker. De ferry van Linge naar Eidsdal en talloze haarspeldbochten brengen ons bij Geiranger aan het Geirangerfjord. Het plaatsje telt maar 200 inwoners, maar wordt jaarlijks overspoeld door tienduizenden toeristen.
De bussen en schepen staan en liggen dan ook zij aan zij. We rijden snel door.

Bij een parkeerplaats met uitzicht over het Geirangerfjord eten we heerlijke tortilla's. Daarna vervolgen we de weg met veel haarspeldbochten. We nemen de onverharde tolweg die ons tot op de top (1476 m) van de Dalsnibba berg leidt.
Eerst verkennen we de omgeving met de kids, wordt er een torentje gebouwd, in de sneeuw gespeeld en wordt er besloten om hier te slapen.
Daar we tussen de andere besneeuwde toppen staan en er een windje staat, zal het wel lekker koud worden. We zetten de kachel alvast aan.

We stippelen een route uit voor de laatste anderhalve week. Wat willen we nog zien, waar gaan we langs en hoeveel tijd hebben we daar nog voor.

[flickr set=72157620782588858]

{mosmap kml='http://www.gpsed.com/export/dag1.kml?id=43802794474291232&format=kml'|kmlrenderer='geoxml'}