Dinsdag 14-07-09

Het loopt vandaag anders dan verwacht. We wilden vanochtend 'snel' naar Trondheim. Nou gaan vakantie en snel niet samen, dus we zijn daar weer 'snel' vanaf gestapt. Na de lunch pakken we het aan.

In Trondheim parkeren we bij de mooie oude kade (Bryggen) en zien vanuit daar ook al de oude brug (Gamle Bybro). We lopen vandaar de stad in naar de Nidrasdomen kathedraal. Verder het centrum ingelopen om een algemene indruk te krijgen en wat speelgoed voor de kids te kopen.

Rond 15:30 rijden we weer verder richting noorden. Bij ├ůsen stoppen we om pizza te eten. Het leek erg duur, een grote pizza voor 190 kronen (plm. 19 euro). Bij navraag bleek dat ze pizza's verkopen in het formaat 2 of 4 persoons. De pizza was heerlijk.

Als we na de pizza door willen rijden, zien we een oranje lampje branden op het dashboard, een sleutel met een olielampje. Geen handboek van de auto mee... Het lijkt een onderhoudsindicatie te zijn, toch maar even motorolie kopen. Het verhuurbedrijf gebeld, helaas dicht. De broers van Marleen gebeld, aangezien die graag sleutelen, maar zij kunnen ook geen definitief antwoord geven.

Gelukkig zit er een camping dichtbij waar we kunnen staan. Bij het oprijden van de camping zien we een andere Nederlandse camper staan, ook een Ford Transit. Zij hebben gelukkig wel een handboek mee. Het blijkt inderdaad een onderhoudsindicatie te zijn.

Morgen maar even bellen met Benica. Hopelijk kunnen we morgen meer kilometers maken.

03-07-09

Route 14-07-09

Afstand: 81 km
Duur: 6u 5min

Voor meer info zie www.GPSed.com
Download KML