Donderdag 16-07-09

Als we wakker worden trekken we bijna gelijk onze kleren aan en ontbijten. We willen bij Mosjøen een grot bekijken. Deze kunnen we echter niet vinden.

We rijden door naar Mo I Rana, deze omgeving staat bekend om zijn grotten. Als we het plaatsje uit zijn rijden we nog een half uur, waaronder een onverharde weg die we vanwege de steilheid in de één moeten nemen.

We komen aan bij de Grønligrotta en krijgen daar een rondleiding van zo'n 40 minuten. De grot fascineert hem en hij roept 'tunnel'.

Dan rijden we weer richting de E6, we stoppen bij een meertje en trekken het badgoed aan. Na het eten gaan de kids 'in bad' in de douchecel. Na het eten rijden we weer verder, terwijl de kids een film kijken.

Rond kwart over zeven komen we aan bij de poolcirkel. We wandelen naar de herkenningspunten, kijken naar de vele handgemaakte stapels stenen en maken foto's

De kids gaan in de slaapstand en we rijden verder. Vrijwel direct na het oversteken van de poolcirkel veranderd het landschap in een vlak, kaal en droog geheel. Gelukkig wordt het na een uurtje rijden weer groen en bergachtig. Wel voelen we de kou door het raam heen slaan. We zitten nog steeds in korte broek, maar waarschijnlijk beginnen we morgen met de lange broek.

Op naar Bodø om daar de ferry te nemen naar de Lofoten.

03-07-09

Route 16-07-09

Afstand: 366 km
Duur: 13u 26min

Voor meer info zie www.GPSed.com
Download KML