Dinsdag 21-07-09

We rijden weer verder over de mooie westelijke weg naar Andenes. Bij Stave informeren we naar de Hot tubs, die gebruikt worden om de 'zonsondergang' te bekijken. We verwachten dat Lucas en Anouk na een half uurtje weken er wel genoeg van zullen hebben en vinden de 500 kronen daarom ook iets teveel geld.

Door naar Bleik om te informeren naar de Puffin safari, een vaart op een klein bootje langs een kolonie papagaaiduikers. Ook dit is vrij prijzig, 1100 kronen. Daarbij is het buiten erg koud en het is een kleine open boot. Ook dat maar niet dus.

Door naar Andenes, bij aankomst komen we er achter dat vanuit deze plaats er ook nog een ferry gaat. De ferry is net bezig om af te meren. Gelukkig maar, anders waren we waarschijnlijk in ons enthousiasme nog verder naar het noorden te gaan.
We eten hier als lunch noodles, wat gezien de kou buiten een erg lekker warme verwelkoming is.
Dan gaan we te voet de pier op naar het meest noordelijkste punt van onze reis (Lat 69°19'40.92" N, Long 16°08'09.80" E). We rijden nu via de grotere en snellere weg terug naar het zuiden.

We gaan naar de restanten van een nederzetting uit de ijzertijd. Hier nuttigen we het avondeten en spelen de kids.
De weg tussen Risøyhamn en Strand rijden we voor de tweede keer. Niet een echt bijzondere weg, maar er is helaas geen alternatief.
We vervolgen de E10 en genieten inmiddels weer volop van al dat moois. De kids kijken weer eerst een film en gaan dan in de slaapstand. We gaan de brug over het Fjelldal over en stoppen 20 km voor Evenes op een parkeerplaats langs de weg.

21-07-09

Route 21-07-09