Maandag 27-07-09

We geven de camper een grondige schoonmaak- en opruimbeurt en zetten de laatste (bijna droge) was op het bed, hangend aan het droogrek. Daarna eten de noodles, op de japanse manier. Vooral Anouk smult hiervan.

Op naar Mo i Rana. We zien direct punten van herkenning en zakken vertrouwd de E6 af tot Korgen.
Daar gaan we een kleinere weg (806) op, die overgaat in een nog kleinere weg. We hadden in een brochure al gelezen dat je hier veel natuurschoon zou zien en dit klopte helemaal.

Onderweg stoppen we bij een brug uit 1905 en eten daar. De kids in de pyjama en verder richting Hattfjelldal. Lucas valt al snel in slaap, Anouk zetten we later in de slaapstand.
Vanuit Hattfjelldal nemen we kort een grotere weg en gaan vervolgens weer een kleine weg op waar de TomTom ons waarschuwt voor een onverharde weg. Op dat moment rijden we op gloednieuw asfalt, maar enkele kilometers later had TomTom toch gelijk.

De weg was uitstekend te rijden (met 35 km/uur). Vlak bij Børgefjell National Park zien we een 'camping'. Wanneer je 40 kronen in een brievenbus deed, mocht je er slapen. Zodra Patrick het gas aansluit, merkt hij dat het er stikt van muggen en black flies.

[flickr set=72157620782571710]

{mosmap kml='http://www.gpsed.com/export/dag1.kml?id=43802794058030232&format=kml'|kmlrenderer='geoxml'}